Om Oss

Om Oss-bild

Pegasos sjukgymnast och handikapphjälpmedel är ett företag som har specialiserat sig på att tillverka handikapphjälpmedel. Vi gör också speciallösningar för olika handikapp och i företaget ingår en sjukgymnastmottagning med specialistkompetens där vi huvudsakligen använder Feldenkraismetoden.

Pegasos startade 1991. Vi hade redan då lång erfarenhet i branschen. Åldermannen i företaget började i hjälpmedelsbranschen redan 1971 och har sett många lösningar för olika handikapp.

Vi tillverkar de flesta produkter i egen verkstad och de säljs direkt av oss, vilket borgar för att vi är leveranssäkra och lätt kan göra förändringar på produkterna så att de passar just dig.

Våra produkter finns registrerade hos läkemedelsverket. Vi finns även registrerade där för att göra specialanpassningar.

Vårt lilla familjeföretag finns nära dig. Kontakta oss gärna för att diskutera dina hjälpmedelsproblem. Det är genom kontakter med brukare och förskrivare vi utvecklas och hittar nya lösningar.

Specialanpassning

Specialanpassning-bild

Pegasos arbetar i stor utsträckning med specialanpassningar för olika handikapp. Genom att anpassa ett hjälpmedel till individen blir det ofta bättre och fungerar under en längre tid för brukaren. Många gånger tar vi fram helt nya lösningar för att kompensera någon funktion. När vi gör speciallösningar har vi ett mycket tätt samarbete med brukare och förskrivare. I arbetet ingår en dokumentation och riskanalys.